Boeken     Biografie     Luisterseries

De boeken van Marja West

Onfortuinlijk koekje. De Verhalenfabriek, 2021

Tweede kerstdag dineren Alice en haar man met vrienden bij Chinees sterrenrestaurant Ming. Als de gasten na het diner een fortune cookie krijgen, staat op het briefje van Alice een cryptische boodschap: 11 12 14 HELP – Francien Rademaeker. Alice neemt de boodschap serieus, maar de anderen doen er een beetje lacherig over en ook de eigenaar van het restaurant doet het af als een ongepaste grap. Maar Alice kan het niet loslaten en gaat op onderzoek uit.

 
Verloren in de jungle. Nederlandse versie: Spectrum, 2021; English version: Marja West & J&uumlrgen Snoeren, 2021

Op 1 april 2014 keren Kris Kremers en Lisanne Froon niet terug van een wandeling in de jungle van Panama. Maandenlange zoekacties, bemoeilijkt door het slechte weer, leveren niets op. Twee maanden later wordt er diep in de jungle een rugzak gevonden met daarin onder meer hun telefoons en camera, waarop vreemde foto’s gevonden worden. Dit leidde tot wilde speculaties over de verdwijning die tot op de dag van vandaag voortduren. Zijn ze verdwaald, ontvoerd, beroofd?

Marja West verdiepte zich met co-auteur Jürgen Snoeren langere tijd intensief in nieuw onderzoeksmateriaal om voor eens en voor altijd de waarheden van de onwaarheden te onderscheiden. In samenwerking met Betzaida Pitti Cerrud (oud-Officier van Justitie in Panama die in 2014 de zaak leidde) zetten zij alle feiten over deze schokkende verdwijning op een rij. Ze kregen toegang tot nog niet eerder openbaargemaakte documenten en spraken een groot aantal deskundigen in binnen- en buitenland. Tijdens hun zoektocht naar de waarheid komen ze tot conclusies die de zaak op zijn kop zetten.

Nueva Vida prequel: Vakantie in Blanes. Luitingh-Sijthoff, 2021

Waar het allemaal begon: de prequel van de Nueva Vida-serie! Linda, Judith en Ellen gaan op vakantie naar Blanes. Op het programma staan zon, zee en heel veel wijn. Maar de dames zijn nog niet eens aangekomen in Spanje of ze worden al versierd door drie Nederlandse jongens. Nou ja, vooral Judith en Ellen lijken in de smaak te vallen, Linda hangt er voor haar gevoel maar een beetje bij. Eigenlijk kan het Linda ook helemaal niets schelen, zij is met een dubbele agenda naar Blanes gekomen… De jongens Mark, Paul en Nick zijn zeker niet van plan de dames deze vakantie met rust te laten, en algauw worden de zes jongeren erg close. Nick valt al snel voor ‘Baywatch’ Ellen en Paul zou het liefst meteen een ring om de vinger van Judith schuiven. Mark en Linda blijven over, en hoewel Mark zich soms mateloos irriteert aan de goedgebekte Linda, bouwen ze toch een sterke band op. Maar wat moet je ook anders, als je door je vrienden gekoppeld wordt?

Prequel van de vierdelige midlife feelgood-serie Nueva Vida vol herkenbare personages, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Geschreven onder het pseudoniem Anna Thomas.

Nueva Vida deel 4: Re&uumlnie in Spanje. Luitingh-Sijthoff, 2022

Ellen voelt zich in Spanje veel vrolijker en minder tobberig dan in Nederland. Ze kan goed overweg met Carlos en binnen enkele dagen krijgt ze gevoelens voor hem die ze voor Nick lang niet meer heeft gehad, maar waar ze niets mee durft te doen. Ze besluit om orde op zaken te stellen, schrijft een brief aan Nick en begint met de zoektocht naar haar biologische moeder. Durft ze de waarheid onder ogen te zien?

Ondertussen is Judith druk bezig met de voorbereidingen voor het ‘huwelijk’ van haar en Paul, en kan Linda niet meer om haar gevoelens voor Luca heen. Maar waarom zoekt hij ineens geen toenadering meer?

Laatste deel van de vierdelige midlife feelgood-serie Nueva Vida, vol herkenbare personages, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Geschreven onder het pseudoniem Anna Thomas.

Nueva Vida deel 3: Dromen jagen. Luitingh-Sijthoff, 2021

Het is drie maanden geleden dat Linda, Judith en Ellen naar Spanje vertrokken om in het dorpje Nueva Vida opnieuw te beginnen. En die drie ‘vrije’ maanden die Judith zichzelf beloofde om na te kunnen denken, zijn om. In die periode heeft ze Carlos’ moestuin weer tot leven gewekt, is ze begonnen met schilderen en heeft ze haar designerkleding verruild voor haar geliefde hippiejurken. Hoewel ze zich mentaal al veel beter voelt, gaat het lichamelijk steeds slechter met haar. Als ze na die drie maanden besluit om Paul te bellen, komt hij helaas ook met slecht nieuws… Ondertussen probeert Ellen contact te krijgen met Nick, maar telkens als ze hem belt, drukt hij haar weg. Linda heeft het druk met de verbouwing van Nueva Vida, maar merkt ook dat haar band met Luca steeds sterker wordt. Wordt ze verliefd op hem?

Derde deel van de vierdelige midlife feelgood-serie Nueva Vida, vol herkenbare personages, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Geschreven onder het pseudoniem Anna Thomas

Nueva Vida deel 2: Zonder jou. Luitingh-Sijthoff, 2021

Linda, Judith en Ellen zouden voor altijd in Spanje kunnen blijven. Linda heeft namelijk een heel dorp gekocht: Nueva Vida! Omdat ze er een veilige haven van wil maken voor iedereen die rust zoekt, stort Linda zich volledig op de renovatie van het dorp. Zo hoeft ze ook niet aan Mark te denken, die thuis in Nederland zit en van niks weet. En ook niet aan Alejandro… Ellen maakt zich zorgen over haar huwelijk met Nick, maar hij lijkt haar helemaal te zijn vergeten. Judith heeft steeds vaker last van duizelingen en vermoeidheid, wat is er met haar aan de hand?

Tweede deel van de vierdelige midlife feelgood-serie Nueva Vida, vol herkenbare personages, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Geschreven onder het pseudoniem Anna Thomas.

Nueva Vida deel 1: Onder de Spaanse zon. Luitingh-Sijthoff, 2021

Linda, Ellen en Judith – veertigers – zien elkaar na jaren weer terug. Alle drie zitten ze vast in hun huwelijk: Linda ergert zich enorm aan Mark, die alleen maar aan de bar hangt; Ellen probeert tevergeefs af te vallen terwijl ze vermoedt dat Nick vreemdgaat met zijn slanke collega; Judith wil dat Paul inziet dat ze blut zijn en dat hij stopt met zijn materialistische gedrag. Wanneer alle stellen 25 jaar getrouwd zijn en Paul voorstelt om dit samen te vieren, stemmen de vrouwen met tegenzin in. De verschrikkelijke avond verandert echter in het grootste avontuur van hun leven. Met het glas wijn nog in de hand besluiten Linda, Ellen en Judith hun biezen te pakken en naar Spanje te vertrekken. Daar komen ze terecht in Nueva Vida, een klein dorp vol grote kansen. Kunnen zij daar opnieuw beginnen?

Eerste deel van de nieuwe Nederlandse vierdelige midlife feelgood-serie Nueva Vida, vol herkenbare personages, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Geschreven onder het pseudoniem Anna Thomas.

Het spel van leugens, psychologische thriller De Crime Compagnie, 2020

Tijdens een echtelijke ruzie tussen Eva en Peter, een veelbelovend politicus, overlijdt hun tweejarige zoontje Aron. Peter stelt voor tegen de politie te vertellen dat het kind ontvoerd is. Op die manier is zijn carrière gered en zal Eva niet worden veroordeeld.
Zeventien jaar later, op de avond dat Peter tot minister van Justitie wordt benoemd, staat Aron voor de deur.

Geschreven onder het pseudoniem Anna West.

Echte barkeepers heten Henk
Echte barkeepers heten Henk, satire Ambo|Anthos 2016

Wanneer de weinig succesvolle Paul na een bomaanslag wordt geïdentificeerd als de steenrijke Vincent van Heer besluit hij de vergissing in stand te houden. Het geeft hem de kans opnieuw te beginnen en een riant leven te leiden. Vol overgave stort hij zich in zijn nieuwe bestaan. Maar wanneer je het leven van een ander overneemt, krijg je ook al zijn problemen erbij. En Van Heer blijkt bepaald geen lieverdje te zijn geweest.

Een spannende satire over je leven leuker liegen op social media, de zoektocht naar erkenning en je ontworstelen aan een opgelegde rol in het leven.

Recensie:

Aefke te Hagen in de Boekenkrant.

Bertjan ter Braak in de Telegraaf.

Uitgeteld
Uitgeteld, thriller Ambo|Anthos 2015. Stond in 2015 op de longlist van de literatuurprijs voor het beste spannende Nederlandstalige boek, De Diamanten Kogel.

Esther is getrouwd met bankdirecteur Maarten en samen bewonen ze een villa in Aerdenhout. Het is een goed huwelijk. Maar dan komt Maartens ex naast hen wonen, die nog zoveel indruk op hem maakt dat hij Esther steeds vraagt een voorbeeld aan haar te nemen. In haar wanhoopspogingen de perfecte vrouw voor Maarten te zijn verliest Esther langzaam de controle over haar leven. De catastrofale gevolgen hiervan dwingen haar tot het uiterste om haar huwelijk te redden.

Een psychologische thriller die doet denken aan de verhalen van Roald Dahl.

Recensies:

Ineke Berkhout in het Noordhollands Dagblad.

Arjen Ribbens in NRC.

Anita Terpstra in Dagblad van het Noorden.

Contact: marjawestboeken@gmail.com

Copyright Marja West 2020

Scroll naar boven