De boeken van Marja West

Verloren in de jungle, non-fictie verschijnt in het voorjaar van 2021

De verdwijning van Kris en Lisanne was in 2014 vrijwel onafgebroken in het nieuws; vanaf het moment dat ze verdwenen op 1 april tot maart 2015 toen de zaak formeel werd afgesloten. Vandaag de dag zorgen de onbeantwoorde vragen ervoor dat deze zaak regelmatig weer wordt opgerakeld in kranten, en ook op fora wereldwijd is de discussie nog altijd levendig.

Nueva Vida, Nieuwe Nederlandse feelgood-serie Luitingh-Sijthoff, verschijnt in maart 2021

Drie vriendinnen, veertigers, die elkaar na jaren weer terugzien, nemen de benen op de avond van een 25-jarig huwelijksfeest dat ze samen vieren. Hun relaties staan onder druk alle drie genoeg van het ‘Is dit het nou’-gevoel. Ze laten alles achter en gaan naar Spanje, waar ze ooit de vakantie van hun leven hadden. Daar loopteen van hen in een opwelling een klein leegstaand dorp, Nueva Vida, binnen. Kunnen zij daar hun dromen waarmaken?

Een nieuwe Nederlandse vierdelige feelgood-serie vol herkenbare personages, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Geschreven onder het pseudoniem Anna Thomas.

Het spel van leugens, psychologische thriller De Crime Compagnie, 2020

Tijdens een echtelijke ruzie tussen Eva en Peter, een veelbelovend politicus, overlijdt hun tweejarige zoontje Aron. Peter stelt voor tegen de politie te vertellen dat het kind ontvoerd is. Op die manier is zijn carrière gered en zal Eva niet worden veroordeeld.
Zeventien jaar later, op de avond dat Peter tot minister van Justitie wordt benoemd, staat Aron voor de deur.

Geschreven onder het pseudoniem Anna West.

Echte barkeepers heten Henk, satire Ambo|Anthos 2016

Wanneer de weinig succesvolle Paul na een bomaanslag wordt geïdentificeerd als de steenrijke Vincent van Heer besluit hij de vergissing in stand te houden. Het geeft hem de kans opnieuw te beginnen en een riant leven te leiden. Vol overgave stort hij zich in zijn nieuwe bestaan. Maar wanneer je het leven van een ander overneemt, krijg je ook al zijn problemen erbij. En Van Heer blijkt bepaald geen lieverdje te zijn geweest.

Een spannende satire over je leven leuker liegen op social media, de zoektocht naar erkenning en je ontworstelen aan een opgelegde rol in het leven.

Recensie:

Aefke te Hagen in de Boekenkrant.

Bertjan ter Braak in de Telegraaf.

Uitgeteld, thriller Ambo|Anthos 2015. Stond in 2015 op de longlist van de literatuurprijs voor het beste spannende Nederlandstalige boek, De Diamanten Kogel.

Esther is getrouwd met bankdirecteur Maarten en samen bewonen ze een villa in Aerdenhout. Het is een goed huwelijk. Maar dan komt Maartens ex naast hen wonen, die nog zoveel indruk op hem maakt dat hij Esther steeds vraagt een voorbeeld aan haar te nemen. In haar wanhoopspogingen de perfecte vrouw voor Maarten te zijn verliest Esther langzaam de controle over haar leven. De catastrofale gevolgen hiervan dwingen haar tot het uiterste om haar huwelijk te redden.

Een psychologische thriller die doet denken aan de verhalen van Roald Dahl.

Recensies:

Ineke Berkhout in het Noordhollands Dagblad.

Arjen Ribbens in NRC.

Anita Terpstra in Dagblad van het Noorden.

Contact: marjawestboeken@gmail.com

Copyright Marja West 2020