De boeken van Marja West

Tijdens een echtelijke ruzie tussen Eva en Peter, een veelbelovend politicus, overlijdt hun tweejarige zoontje Aron. Peter stelt voor tegen de politie te vertellen dat het kind ontvoerd is. Op die manier is zijn carrière gered en zal Eva niet worden veroordeeld.
Zeventien jaar later, op de avond dat Peter tot minister van Justitie wordt benoemd, staat Aron voor de deur.

Echte barkeepers heten Henk, satire Ambo|Anthos 2016

Wanneer de weinig succesvolle Paul na een bomaanslag wordt geïdentificeerd als de steenrijke Vincent van Heer besluit hij de vergissing in stand te houden. Het geeft hem de kans opnieuw te beginnen en een riant leven te leiden. Vol overgave stort hij zich in zijn nieuwe bestaan. Maar wanneer je het leven van een ander overneemt, krijg je ook al zijn problemen erbij. En Van Heer blijkt bepaald geen lieverdje te zijn geweest.

Een spannende satire over je leven leuker liegen op social media, de zoektocht naar erkenning en je ontworstelen aan een opgelegde rol in het leven.

Recensies:

Aefke te Hagen in de Boekenkrant.

 

Uitgeteld, thriller Ambo|Anthos 2015

Esther is getrouwd met bankdirecteur Maarten en samen bewonen ze een villa in Aerdenhout. Het is een goed huwelijk. Maar dan komt Maartens ex naast hen wonen, die nog zoveel indruk op hem maakt dat hij Esther steeds vraagt een voorbeeld aan haar te nemen. In haar wanhoopspogingen de perfecte vrouw voor Maarten te zijn verliest Esther langzaam de controle over haar leven. De catastrofale gevolgen hiervan dwingen haar tot het uiterste om haar huwelijk te redden.

Een psychologische thriller die doet denken aan de verhalen van Roald Dahl.

Recensies:

Ineke Berkhout in het Noordhollands Dagblad.

Arjen Ribbens in NRC.

Anita Terpstra in Dagblad van het Noorden.

Stond in 2015 op de longlist van de literatuurprijs voor het beste spannende Nederlandstalige boek, De Diamanten Kogel.

Contact: marjawestboeken@gmail.com

Copyright Marja West 2020